Seværdigheder

 
Indrettet i den gamle togstations bygning, - museet har en permanent udstilling samt skiftende udstillinger.
 
Hans hjem Norresân ved den lille havn nord for Gudhjem havn, er i dag indrettet til et museum hvor man kan få et indtryk af malerens dagligdag, samt sidde og nyde en kop kaffe og indtrykkene i den gamle klippehave.
 
ligger en lille km syd for Gudhjem ved det lille fiskerleje Melsted, - såfremt man har lyst til at gå videre, findes overfor landbrugsmuseet en lille natursti der følger Melstedå et stykke vej. Herefter går man på cykelstien op til Stavehøl vandfald, herefter følger man åen ned til kysten igen og går på naturstien tilbage til Gudhjem, - en tur på ca. 2½ time.
  
Bornholms kunstmuseum, Døndalen samt døndalevandfaldet
kan nås til fods langs kysten mod nord ad den gamle redningssti, en tur på ca. 6 km. hvor man oplever et varieret terræn dels går men langs vandet, dels oppe på klippeskråningerne, her får man også et vue ind til Gudhjem og får en forståelse for hvorfor så mange malere i sin tid (og nu) søgte til denne by. Det vil dog være en fordel at tage med båden Thor fra Gudhjem til Helligdomsklipperne og gå hjem, da skipperen på Thor fortæller vidt og bredt om sceneriet på vej til Helligdomsklipperne.
Østerlars kirke, Bornholms største og ældste rundkirke fra 1150, 5 km. fra Gudhjem.
 
ligger umiddelbart i nærheden af Østerlars kirke. Af nye tiltag kan man få et indblik i den Bornholmske natur og undergrund på NaturBornholm ved Aakirkeby, små 18km fra Gudhjem