Seværdigheder

Med vandrerhjemmets centrale beliggenhed i Gudhjem, midtpå nordøstkysten af Bornholm, spreder alle seværdigheder sig som en vifte ud fra byen. Til søsiden 50m fra vandrerhjemmet ligger havnen med flere daglige afgange med båden fra Christiansøfarten til Ertholmene som er det rigtige navn for øgruppen Christiansø.
 
Af museer og lignende seværdigheder i Gudhjem by og omegn findes:
 
Gudhjem Museum, indrettet i den gamle togstations bygning, - museet har en permanent udstilling samt skiftende udstillinger.
 
Oluf Høst museet - hans hjem Norresân ved den lille havn nord for Gudhjem havn, er i dag indrettet til et museum hvor man kan få et indtryk af malerens dagligdag, samt sidde og nyde en kop kaffe og indtrykkene i den gamle klippehave.
 
Bornholms landbrugsmuseum ligger en lille km syd for Gudhjem ved det lille fiskerleje Melsted, - såfremt man har lyst til at gå videre, findes overfor landbrugsmuseet en lille natursti der følger Melstedå et stykke vej. Herefter går man på cykelstien op til Stavehøl vandfald, herefter følger man åen ned til kysten igen og går på naturstien tilbage til Gudhjem, - en tur på ca. 2½ time.
 
Bornholms kunstmuseum, Døndalen samt døndalevandfaldet, kan nås til fods langs kysten mod nord ad den gamle redningssti, en tur på ca. 6 km. hvor man oplever et varieret terræn. Dels går men langs vandet, dels oppe på klippeskråningerne, her får man også et vue ind til Gudhjem og får en forståelse for hvorfor så mange malere i sin tid (og nu) søgte til denne by.

Østerlars kirke, Bornholms største og ældste rundkirke fra 1150, 5 km. fra Gudhjem.
 
Bornholms middelaldercenter ligger umiddelbart i nærheden af Østerlars kirke. Af nye tiltag kan man få et indblik i den Bornholmske natur og undergrund på NaturBornholm ved Aakirkeby, små 18km fra Gudhjem.